perjantai 6. heinäkuuta 2012

Uusia voimia ja salaisia toiveita

Olen nyt keväällä ja kesällä lueskellut myönteistä ajattelua kehittäviä ja voimaannuttavia kirjoja. Aiemmin en moisista opuksista ihan kauheasti ole innostunut, mutta nyt tässä elämän ja sairauden vaiheessa niistä tuntuu oikeasti olevan apua - ei ainakaan haittaa. Positiivinen ajattelu tuo positiivisia asioita, negatiivinen negatiivisia.

Voima- ja Salaisuus-kirjoista voit lukea tarkemmin Rhonda Byrnen elämänhallintamenetelmistä. Rhondan mukaan ajatukset vetävät heijastelemiaan olosuhteita puoleensa: saat sen, mitä ajattelet. Kuulostaa aika hurjalta, mutta alan pikku hiljaa uskoa, että niin se menee. Tai ainakin niin haluan uskoa. Barbara Bergerin kirja (ks. lähteet) käsittelee samoja asioita vähän eri tavalla teemoiteltuna.

Tässä Salaisuus-kirjasta löytyviä vinkkejä, joiden avulla voit ajatella itsellesi uuden, onnellisemman elämän:

1. Mieti, mitä todella haluat elämässäsi.
Pysähdy hetkeksi. Rauhoitu. Kuuntele ajatuksiasi. Älä anna ulkoisten paineiden ohjailla sinua harhaan, vaan visualisoi mielessäsi se, mitä haluat elämässäsi saavuttaa ja minkälainen haluat itse olla. Miettimällä sitä, mitä haluat, saat tilaisuuden tehdä itsellesi päämääräsi selviksi. Kun päämäärä on selvä, se on helppo saavuttaa.

2. Tee selkeä toive.

Poista ”en tahdo” ajatustesi sanavarastosta loppuelämäksesi ja ajattele tästä eteenpäin vain sitä, mitä tahdot. Usein on helpompi määritellä ne asiat, joita ei halua tapahtuviksi, kuin ne, jotka todella tekisivät onnelliseksi. Mutta salaisuus käskee tekemään juuri päinvastoin: lähde liikkeelle haluamistasi yksinkertaisista, konkreettisista asioista. Unohda asiat, joita et tahdo! Unohda vaihteeksi varasuunnitelman tekeminen jo ennalta odottamasi epäonnistumisen varalta ja keskity onnistumiseen! Älä mieti sitä, mitä et halua olla, vaan sitä, minkälaiseksi haluat tulla.

3. Opettele hallitsemaan ajatuksesi.

Tietoisesti tai tiedostamatta vedät puoleesi sitä, minkä parissa ajatuksesi askartelevat. Älä kierrä kehää ikävien ajatusten ympärillä, koska muuten keskität kaiken energiasi ja voimasi niihin - ja ne alkavat vetää ikäviä tapahtumia puoleensa. Vetovoiman laki ei kuule kieltosanoja eikä ymmärrä mitä sinä pidät hyvänä tai pahana. Se tuo sinulle sen, mitä ajattelet. Opettele siis ajattelemaan asiat myönteisten toivomusten kautta.

4. Usko siihen, mitä toivot!

Usko onnistumiseen on salaisuuden ydin. Visualisoi kaikki jo valmiiksi mielessäsi. Tunne niitä tunteita, miltä sinusta tuntuisi, kun olet jo saavuttanut haluamasi. Ajatuksilla on taajuutensa. Jos tunnet ikäviä tunteita, olet taajuudella, joka vetää puoleensa lisää kielteisyyttä. Kielteisten tunteiden aiheuttamaa taajuutta voit muuttaa hetkessä palauttamalla mieleesi jonkin hyvän muiston tai esimerkiksi kuuntelemalla lempimusiikkiasi. Myös kiitollisuuden ja rakkauden tunteet korjaavat tehokkaasti energioiden suuntaa. Kun olet tehnyt toiveesi, käyttäydy kuin toiveesi olisi jo toteutunut ja ole kiitollinen siitä jo etukäteen. Silloin olet samalla taajuudella toiveesi kanssa – säteilet taajuutta, jossa sinä olet jo onnistunut.

5. Käytä ajatusten voimaa!

Jos haluat käyttää vetovoiman lakia hyväksesi, ota se päivittäiseksi tavaksi. Mitä enemmän käytät sisälläsi olevaa voimaa, sitä enemmän voimaa vedät käyttöösi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin tuntea olosi hyväksi juuri nyt.

Meidän syöpään sairastuneiden on onneksi lupa käyttää omissa paranemistaistoissamme kaikkia mahdollisia keinoja hyväksemme, myös positiivista ajattelua ja toivoa. Itse haluan uskoa näihin Barbara Bergerin ajatuksiin, ne ovat hyvä tuki lääketieteelliselle syövänhoidolle:

"Me olemme sitä, mitä ajattelemme.
Me tulemme siksi, mihin uskomme.
Meidän elämämme on sitä, 
millaiseksi sen kuvittelemme.
Meidän elämämme on sitä, 
mitä sanomme sen olevan.

Me voimme muuttaa elämämme
muuttamalla ajatuksemme."

Myönteisiä ajatuksia ja kauniita kesäpäiviä kaikille!

Pionit kukkivat juuri nyt :-)

Lähteet:

Barbara Berger 2003. Kasva vahvaksi. Pikaruokaa sielulle. Karisto.
Rhonda Byrne 2008. Salaisuus. WSOY.
Rhonda Byrne 2010. Voima. WSOY.

4 kommenttia:

  1. Ihmisen onnellisuuteen tähtääviä ohjekirjoja on kirjastot ja kirjakaupat pullollaan. Kukapa ei haluaisi olla onnellinen! Ja sehän myy kuin häkä!

    Useimmat niistä on kirjoitettu niin, että lukija kokee elämänsä muutoksen helpoksi. "Tässä on viisastenkivi! Heureka!"

    Mutta kun elämän arkipäivä koittaa, ei se kuitenkaan käy ihan sormia napsauttamalla.
    Itse olen postiivisen ajattelun ehdoton kannattaja ja näiden kirjojen lukeminen toki pitkässä juoksussa muuttaa asennetta.

    Mutta niihin arkipäivän hankaliin tilanteisiin monetkaan näistä kirjoista ei anna konkreettisia, yksinkertaisia neuvoja.

    "Every problem is a frustrated dream"
    Lause on ratkaisukeskeisen ajattelun perusajatuksia ja siihen ajatteluun tutustuminen antaa jo selviä työkaluja siihen unelmaan pääsemiseksi.

    Sitä paitsi, äitini (jo edesmennyt) tapasi sanoa: "Kannattaa tarkaan harkita, mitä toivoo. Sen voi nimittäin jopa saada!"

    Kiitokset blogistasi! Se on erilainen syöpäblogi! Ja tsemppiä taisteluun!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Arseinka!

    Helppoa ei positiivinen ajattelu todellakaan ole, enkä usko mitään muutakaan helpolla saavutettavan: no pain, no gain. Mutta kun tietää, mitä tahtoo, sen voi tosiaan myös saavuttaa.

    Koville on ottanut positiivisen asenteen löytäminen itsellenikin (syövän uusiutuminen tuntui erittäin epäreilulta ja surkealta kohtalolta aika pitkään, etenkin kun olen mielestäni elänyt ihan terveellisesti, liikkunut jne, eikä tähän tautiin ole sen enempää geeni- kuin sukurasitustakaan), mutta olen nyt tarpeeksi syvissä vesissä jo toistamiseen kahlattuani päätynyt siihen, ettei tässä muu auta kuin yrittää kaikin keinoin selvitä tästäkin koettelemuksesta. Muita vaihtoehtoja en halua edes ajatella.

    Se, että kirjoitan eri tavalla kuin muut, johtuu varmaan aika paljolti tästä tokakertalaisuudestani: kuolemanpelon sekä sairastumiskriisin ja hoitojen eri vaiheet jo kertaalleen läpieläneenä ajattelen ehkä asioista vähän toisin kuin ekakertalaiset, joille kaikki on uutta ja siksi vielä paljon kamalampaa kuin minulle, joka olen selvinnyt samoista vaiheista jo kerran; omakohtainen kokemus auttaa nyt monessa asiassa.

    Tsemppiä sinulle omaan koitokseesi!

    VastaaPoista
  3. En malta olla palaamatta aiheeseen.
    Olet ehkä näitä lukenutkin, mutta panen tähän kuitenkin linkin http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_teos=onn&p_selaus=9510&p_osio=#9510
    Tämä nyt on sellaista "peruskauraa" eikä esim. kipupotilaisiin kannata ehkä kovin tarkkaan syventyä.

    Poikani(42v) yllättäneessä avioerossa eroahdistusta ja jälkimaininkeja seuranneena, olen tunnistavinani monet viittauksesi. Syövän kanssa yhdessä melkoinen möykky!
    Voimia - jaksamista ja just sitä positiivista ajettulua! Ihan taatusti kelpaat! <3

    VastaaPoista
  4. Hei taas!

    Tämähän oli ihan mielenkiintoinen: "Viimeaikaisen onnellisuustutkimuksen mukaan jopa 40 % ihmisen onnellisuudesta on hänestä itsestään kiinni. Onnellisuus on hyvinvoinnin tila, jossa ihminen pitää elämäänsä mielekkäänä, näkee tulevaisuuden valoisana ja kokee voivansa rikastuttaa muiden elämää. Onnellinen voi olla vaikka ei olisi täysin tyytyväinen senhetkisiin olosuhteisiin. Onnellisuuden taidot liittyvät vahvasti onnellisuuteen, ja taitoja voi myös harjoitella ja oppia. Usein seurauksena on entistä onnellisempi, terveempi ja pitempi elämä." - Toivotaan näin!

    PS. Yleisimmät eroamisiät ovat naisilla 41 v ja miehillä 43 v. Meitä nelikymppisiä uusiosinkkuja siis riittää!

    VastaaPoista