tiistai 18. syyskuuta 2012

Hikeä pukkaa...

Käsi ylös, kuka kaipaa öisiä hikoilupuuskia? Ei varmaan monta kättä noussut, eikä ihme. Eipä niitä kukaan kaipaa, ei nelikymppisenä ainakaan, tuskin myöhemminkään. Miksi ihmeessä meidän naisten elämän täytyy olla niin monimutkaista? Ja miksi ihmeessä sitä piti sairastua taas? Elämä olisi ollut niin paljon yksinkertaisempaa ja helpompaa terveenä, eikä tarvitsisi vielä miettiä vielä tällaisia juttuja. Osa ikäisistäni tekee vielä uusia vauvoja, kun meikäläisistä (hormonipositiivisista syöpäläisistä) tehdään väkisin mummoja.

Jotain tässä hommassa on onneksi tullut kantapään (ja sormenpäiden!) kautta opittua. Ja se on se, että lääkkeiden ja hoitojen erinäisiin sivuoireisiin ja vaivoihin löytyy nykyään jo omat aseensa. Ja aseitahan ei tässä sodassa tarvitse säästellä. Oma täsmätroppinsa on myös hormonienpoistajille: onkologini kirjoitti letrotsoleja ja procreneja määrätessään reseptin myös seuraavalle Yliopiston apteekin valmisteelle:
 • Ergotamin. tart. 0,3 mg
 • Extr. bellad. sicc. normat. 10,0 mg (= belladonnaa)
 • Phenobarbital 20,0 mg 
Olen päättänyt, etten ala käyttää yhtään lääkettä, jota en välttämättä tarvitse, ja tämä uusin troppini saikin odotella lääkekaapissa viime viikon lopulle asti. Nyt on sitten korkattu jo ensimmäinen purkki tätäkin kolmiolääkettä. Ja hyväksi havaittu jo yhden tabletin ilta-annostuksella (kaksikin voisi ottaa).

Letti (tai siis se, mitä siitä on enää tässä vaiheessa jäjellä) ei ole ollenkaan niin litimärkä aamuisin, enkä ole enää herännytkään kuin noin kerran yössä. Kolmiolääke toimii siis samalla myös mietona unilääkkeenä; aamuisin sitä ei kannata ottaa, ainakaan jos auton rattiin tai töihin mielii.

Toivottavasti muutkin lääkärit osaavat kirjoittaa tätä. Muita turvallisia helpotuksia kun ei ainakaan lääkkeistä taida löytyä, kiellettyjä aineita vain.

PS. Monet sytostaatit (esim. dosetakseli on marjakuusipohjainen) ja muut lääkkeet pohjautuvat kasveihin, niin tämäkin. "Belladonna, myös myrkkykoiso ja lemmonmarja (Atropa bella-donna) on erittäin myrkyllinen koisokasvi, joka on melko yleinen Keski- ja Etelä-Euroopassa ja tavattu myös Vähässä-Aasiassa. Belladonnalla on pitkä lääkekäyttöhistoria muun muassa anestesia-aineena, ja sitä on käytetty myös maagisissa tarkoituksissa." (http://fi.wikipedia.org/wiki/Belladonna) - Maagiset tarkoitukset kuulostavat mielenkiintoisilta...

3 kommenttia:

 1. Joo täälläkin hikoiluttaa. Illasta paleltaa ja sitten yöllä saa herätä hiestä märkänä. Procren menee siis mullakin.
  Hyvä, että olet saanut helpotuksen yöhön, se on tosi kenkkua, jos menee yöunet lääkkeiden sivuvaikutusten takia.

  VastaaPoista
 2. Hyvä että apu on löytynyt. Märkänä herääminen ei ole mukavaa :(
  Mutta varmaan kannattaisi silloin tällöin jätää pilleri ottamatta, niihin kun kuulemma tulee jonkin asteinen riippuvuus. Sitä paitsi hormoonituotanto varmaan ajan kanssa myös vähenee ja oireetkin helpottuvat, vaikka ne nyt väkisin katkaistun tuotannon takia ovatkin erittäin voimakkaita.
  Täytynee vain todeta, että kaikkeen tottuu, vaikka koville joskus ottaakin.
  Voimia arjen pyörittämiseen hiestä märin käsin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, tämä on valitettavasti tuttua teillekin. :-(

  Tämä alkuhässäkkä on ehkä pahin, ja mulla on nyt lisäksi ollut omalta osaltaan hikoilua (tai palelua) lisäävä flunssakin päällä, ja saattaapa Kefeksinkin (kynsitulehdukseen syömämi antibiootti) hieman vaikuttaa myös yleiseen olotilaan, mene ja tiedä. Antibioottikuuri (kolmas sytkyjen jälkeen) loppuu onneksi tänään.

  Kunhan vaan näistä flunssan rippeistä vielä pääsisin eroon ja jumppasalille hikoilemaan, ei tarvitsisi ehkä hikoilla niin paljon muissa ympyröissä. Pääsin loka-marraskuun kestävälle astangajoogakurssillekin, se varmaan auttaa myös, henkisesti ainakin. :-)

  VastaaPoista