maanantai 18. elokuuta 2014

Viimeistä silausta vaille valmis

Uusi maaliskuussa vatsamakkarasta rakennettu rintani siis.

Sain tänään leikkausajan mamillarekonstruktioon eli nännin rakentamiseen: Tays kutsuu 30.9. Operaatio tehdään paikallispuudutuksessa eikä välttämättä vaadi edes sairauslomaa toimistotyötä tekevillä. Koska uuden rinnan tunto on vielä tosi heikko, eivät kivut todennäköisesti ole kovin suuret, tavallisilla kipulääkkeillä pitäisi pärjätä. Leikkaushaavojen hoitoon annetaan varmaan sairaalasta mukaan ohjeet, ja hikiset hommat ja urheilut saavat sitten jäädä pieneksi hetkeksi tauolle. Marevan-kuurini päättyy sopivasti juuri ennen leikkausta.

Leikkaus on siis ainakin periaatteessa pikkujuttu teknisesti, mutta henkisesti aika iso. Samoin kuin sitten joskus vuoden vaihteen tienoille (noin 3 kk leikkauksesta) ajoittuva nännin tatuoiminen. Kuten Taysissa tatuointeja tekevä hoitaja jutussa toteaa: "Se on se piste i:n päälle. Silloin se on ehyt rinta, kun siinä on nänni."

Joululahjaksi voisi toivoa turhempaakin. :-)
Kuva täältä

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen leikkausjonossa tuohon nännin rakentamiseen. Minulla kohotetaan samalla tuota tervetttä rintaa. Ilmeisesti parin viikon saikku tiedossa. Jännää kyllä odotella aikaa. Tsemiä sinulle toimenpiteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sinulle samoin! Saat varmaan aika pian ajan, puolen vuoden hoitotakuu täyttyy kohta sinullakin. :-) Mulle tulee nyt tosiaan enää tämä pieni viimeistely, vasemmalle puolelle ei onneksi tarvitse tehdä mitään. Onkologikin tykkäsi kontrollissa käydessäni, että on esteettisesti hyvin onnistunut leikkaustulos, "tekotissin" muoto on tosi lähellä tervettä rintaa. Taitavia tyyppejä nuo plastiikkakirurgit. :-)

      Poista