lauantai 4. heinäkuuta 2015

Reissunaiset kotona jälleen

Viikko vierähti vauhdikkaasti muilla mailla, eilen palattiin kotiin tyttöjen kanssa. Muutama ajatus ja kuva lähes koko päivän melko hikisten ulkohommien vastapainoksi - hellettä pukkasi tänään täällä Tampereellakin, vaikkei Italian lukemiin (onneksi!) yllettykään.

Viikko ilman nettiyhteyttä teki hyvää kaikille; muutamassa ravintolassa käytiin vain pikaisesti piipahtamassa Instassa ja/tai Facessa WIFI-yhteyden turvin, muuten ei notkuttu netissä ollenkaan. Suosittelen nettivapaata lomailua kaikille: ilman nettiä ollaan yhdessä paljon tiiviimmin, kun kukaan ei pakene välillä omaan kännykkäänsä tai tietokoneeseensa. Viikko "vehnäjauhodieetillä" sen sijaan ei ole niin suositeltava, vaikka hyviä ruokia italialaiset vehnästä osaavatkin tehdä. Kuten nämä kuvan pizzat, joita odotellessamme tehtiin pikaiset nettipiipahdukset kukin. Kotiin päästyämme otimme muuten heti pakastimesta ruisleipää sulamaan. :-)
Aktiivinen lomaviikko kahden teini-ikäisen kanssa kysyy hyvää kuntoa, kun aamusta iltaan ollaan menossa. Onneksi jaksoin hikipuuskista (osin jopa 36 asteen helteestä johtuvien) huolimatta hyvin; vesipullo oli koko ajan mukana ja käytössä ahkerasti.

Toinen toistaan upeampia paikkoja kierrettiin: Milanossa oltiin useampi päivä, minkä lisäksi yksi päivä Venetsiassa (josta yllä oleva pizzakuva), yksi Comossa ja yksi Bergamossa. Hurjan paljon nähtiin kauniita vanhoja rakennuksia, koluttiin kenkä-, laukku- ja vaatekauppoja, kahviloita ja ravintoloita ja tehtiin juna-, metro-, ratikka-, bussi- ja vesibussimatkoja - vain gondoli jäi kokeilematta.
Galleria Vittorio Emanuele II Milanon Duomon vieressä oli niin kaunis - ja niin kallis!
Italialaiset sandaalit <3
Venetsia <3
Toinen toistaan kauniimmat parvekkeet <3
Kauniiden yksityiskohtien yltäkylläisyyttä - sekä rakennuksissa että laukuissa!Pohjois-Italiassa yhdistyivät huippumodenit ja -vanhat elementit...
... myös lampuissa, joita bongailin kameralla melkein yhtä paljon kuin parvekkeita! :-)
Upea reissu, jonka jälkeen oli kiva tulla kotiin ja Suomen kesään jatkamaan lomaa.

PS. Kotiin palattua pääsimme taas nettiinkin, ja kävin vilkaisemassa mm. tätä blogia pikaisesti. Lomaviikon aikana kävijälaskuri oli pyörähtänyt uudelle kierrokselle: 200 000 kävijän haamuraja oli mennyt rikki! Tässä eilinen lukema vielä, tallensin sen muistoksi kuvankaappauksena:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti