lauantai 2. maaliskuuta 2019

Hoitoketju lausunnoilla

Hoitoketjutyöryhmämme on ahkeroinut ja nyt on sitten Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uusi Rintasyöpäpotilaan hoitoketju on julkaistu lausunnoille Terveysportissa. Siihen pääsee tutustumaan sairaanhoitopiirin nettisivujen kautta osoitteessa
https://www.tays.fi/fi-FI/Ohjeet/Hoitoketjut ja siellä Syöpätautien alla kohdassa Rintasyöpä

"Hoitoketju käsittää sekä naisten että miesten rintasyövän hoitoketjun, kuvauksen syöpäepäilystä jatkoseurantaan sekä levinneen rintasyövän hoitoon. Syöpähoitojen haittavaikutuksista ja palliatiivisesta hoidosta on laadittu omat hoitoketjut. Hoitoketjun tavoitteet löytyvät etusivulta, mistä on linkitys hoitoketjun matriisiin (asiakkaan prosessin vaiheet/ tutkimus ja hoito, hoidonohjaus, tiedonkulku), asiakkuuspolkuihin (hoidon järjestelyt ja omahoidon tuki asiakkuuksittain) sekä tarkistuslistaan. Tarkistuslistaan on koottu hoitoketjun keskeiset asiat ja sitä voi käyttää hoitoketjuun tutustumisen tai sen esittelyn tukena. Sen avulla on myös mahdollista arvioida rintasyöpäpotilaiden hoidon toteutumista omassa yksikössä."

Linkit avautuvat Terveysportissa, tämä on vain Snipping Toolilla otettu kuvankaappaus päämatriisista. (https://www.terveysportti.fi/xmedia/shp/shp00953/paamatriisi_rintasyopa.html)
Lausunnot voivat vielä vähän muuttaa kokonaisuutta, mutta suurin työ on tehty varmasti jo. Opin itse tässä prosessissa paljon, vaikka jotain tiesinkin jo ennalta. Todella monen alan ammattilaisia tarvitaan hyvän hoidon aikaansaamiseen. Potilaana toki olen huomannutkin, ettei syövänhoidossa ei ole kyse kenenkään yksilösuorituksesta. Mitä monimutkaisemmaksi tauti, potilaan elämäntilanne ja hoidot muodostuvat, sitä enemmän tarvitaan ammattilaisia avuksi. 

Voit halutessasi kommentoida hoitoketjua tähän kommenttina (15.3.2019 mennessä), vien kommentit sitten tiedoksi ryhmälle. 

Lähde:

Terveysportti, lääkärin tietokannat. Rintasyöpäpotilaan hoitoketju. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. (26.2.2019) https://www.terveysportti.fi/dtk/ltk/koti?p_artikkeli=shp00953 Suora linkki hoitoketjuun
(avautuu vain ammattilaisille)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti