maanantai 4. syyskuuta 2023

Kontrollipaniikkia taas vaihteeksi

Aina se syöpäkontrolli jännittää, vaikka niitä on jo yli 20 vuotta takana. 

Kävin tänään Tays Hatanpäällä Rintsikassa mammografiassa (vain aito, ei mahamakkarasta rakennettua) ja ultrassa. Ei löytynyt mitään pahaa onneksi.

Jännitys oli taas ihan mahdoton, etenkin kun minut mammografiakuvien jälkeen ohjattiin radiologia odottelemaan samaan huoneeseen, josta alkoi kakkoskierrokseni talvella 2012. Tuttu paikka muutenkin, ensimmäinen rintasyöpäleikkaukseni tehtiin Rintsikan vieressä olevassa Hatanpään sairaalassa 2.1.2001 ja toinen helmikuun lopussa 2012. 

Yhä vaan saan kulkea näissä kauniissa Pyhäjärvi-maisemissa (muutenkin kuin sairaalassa käydessäni), kiitollisena Taysin lääkäreille, suomalaiselle syöpähoidolle ja -tutkijoille. Toivoa, sitä on.💓

Saa nähdä, saanko vielä jatkossakin myös ultrauksen, nuorena (31-vuotiaana) rintasyöpään sairastuneena se kuuluu settiin, vaikkei ultra muuten enää kuulukaan Taysin rintasyöpäkontrolleihin:

"Mammografiakuvauksia ohjelmoidaan säännöllisesti 1─2 vuoden välein. Muita rintakuvantamisia, esimerkiksi rintojen ultraäänitutkimuksia, tehdään tarvittaessa radiologin eli röntgenlääkärin suosituksen mukaan. Ensimmäinen mammografiakuvaus ajoitetaan yleensä yhden vuoden kohdalla sädehoidon tai solunsalpaajahoitojen päättymisen jälkeen.

Syöpätautien poliklinikan seurannan aikana mammografiakuvaukset aikataulutetaan syöpätautien poliklinikan varaamina. Seulontaikäisten ei ole tämän lisäksi tarpeen käydä seulontakuvissa. Mahdolliset Taysin rintasyöpäseurannan aikana tulevat mammografiaseulontatutkimusajat voit perua."

Ensi kuussa ovatkin sitten vuorossa hematologisen syöpätautini (ET) kontrollilabrat ja lääkäri. Jännitys jatkuu...


Lähde: 

Tays / syövänhoito. Potilasohje 65.00.37. Tietoa seurannassa oleville rintasyöpäpotilaille. https://www.tays.fi/fi-FI/Ohjeet/Potilasohjeet/Syopataudit/Rintasyopa/Tietoa_seurannassa_oleville_rintasyopapo(15971)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti