maanantai 29. lokakuuta 2012

Punaposkinen vaalivirkailija valvoo...

... ja odottelee Tampereen kuntavaalien ääntenlaskun etenemistä hitaasti, mutta varmasti kohti sataa prosenttia.

Kun tänään istuin vaalilautakunnassa kellon ympäri - välillä hikeä valuen ja rusoposkisena - mietin, olenko varmasti ollut ihan kunnossa hommaan lupautuessani. Toisaalta päivä oli muuten kyllä oikein mukava, vaikka oma oloni olikin lievästi vaihteleva: perjantaina saamani kolmas Procren-piikki ja letrotsolit eivät todellakaan päästä helpolla. Onneksi me ehdokkaina olleet jouduimme lähtemään heti äänestysajan päätyttyä, emme saaneet jääviyssyistä jäädä laskemaan äänestyslippuja.

Kaiken muun hässäkän ja haasteiden lomassa tulin lupautuneeksi paitsi vaalipäiväksi töihin vaalilautakuntaan myös kuntavaaliehdokkaaksi - ei:tä ei ole helppo sanoa, vaikka tilanne on mikä on. Toisaalta en edes harkinnut kampanjoivani mitenkään, vaan otin vaaliehdokkuuteni superrennosti. Ken leikkiin ryhtyy, se leikkiköön vielä toisenkin kerran - olen siis tokakertalainen myös kuntavaaliehdokkaana. Nollaresursseilla ja -mainoksilla ei ole (onneksi?) mitään vaaraa päästä valtuustoon tässä lähes 700 ehdokkaan kaupungissa, jonka valtuustossa on pulpetteja vain 67:lle. Noin 100 ääntä on oikein mainio tulos supermatalan profiilin ehdokkaalle! :-)

Viime viikot ovat siis vierähtäneet ihan muissa kuin vaalipuuhissa: työt, kotihommat ja liikuntaharrastukset (mm. mukava ilta vertaissiskojen kanssa keilaillessa) pitävät enemmän kuin touhukkaana, vaikka yöt menevätkin edelleen ihan miten milloinkin, yleensä aika pätkittäisesti ja hikisesti. Aamuisin herään lähes poikkeuksetta väsyneenä, ja mietin, miten saan taas itseni kammettua ylös sängystä ja töihin.

Ensi viikonloppuna on onneksi vapaata, ja ensi perjantaina lääkäri, jossa saan ripittäytyä ja kysellä uusista vaivoistani. Toivottavasti niihin löytyisi jotain muutakin helpotusta kuin Yliopiston apteekin Belladonna-valmiste. Viisi vuotta näiden hikipuuskien ja punoitusten kanssa tuntuu aika pitkältä ja raskaalta urakalta.

Nyt on Tampereellakin melkein kaikki äänet laskettu, aika käydä nukkumaan.

7 kommenttia:

 1. Olet kyllä uskomattoman aikaansaava kun jaksat kaiken tuon. Pidä kuitenkin myös huolta jaksamisestasi, ansaitset maksimimäärän lepoa varsinkin tuon raskaan lääkítyksen kanssa. Uni paras lääke on, nalleystävämme...sanoo laulukin. Mutta minkäs teet, sanoo toinen Letrosolin kanssa valvoskeleva.

  VastaaPoista
 2. Joo, lepo ja uni ovat todella tarpeen. Onneksi oli muutaman päivän syysloma vasta, sain silloin vähän kuittailtua siihen mennessä kertyneitä univelkoja. Ensi viikonloppuna sitten taas lisää kuittailua. :-)

  VastaaPoista
 3. Mun ystävällä vaihdevuosi hikoiluihin auttoi Salvia puristeet!
  Terkuin Katja
  PS: Pidän tavastasi kirjoittaa, siksi vierailen usein blogissasi.

  VastaaPoista
 4. Mulle määrättiin pieni masennuslääke Venlafaxin hikoiluihin ja unta parantamaan. Ja se on auttanut! Nukun nykyisin paremmin ja hikoilen vähemmän - eli toimii! Onko Tampereella jotain vertaistukiryhmiä tai siskoyhmiä rintasyövän sairastaneille? Mä sairastuin 2010 ja olen rankkojen hoitojen jälkeen hyvässä kunnossa. Kaikkea hyvää sinulle - on ollut hyvä lukea näitä blogeja!

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille, Anonyymit! Kiva kuulla, että olette käyneet lukemassa. :-)

  Venlaflaksiinista ajattelinkin kysyä huomenna lääkäriltä, salvia-puristeista sen sijaan en ole kuullutkaan. Ovatko ne luontaistuotekaupassa vai apteekissa myytäviä? Miten lääkärit suhtautuvat niihin? Olen ollut itse tosi varovainen kaikkien muiden kuin lääkärin suosittelemien aineiden kanssa, etenkään eri valmisteiden ja lääkkeiden yhteisvaikutuksia kun ei aina ole tutkittu.

  Joo, kyllä Tampereella on vertaistukiryhmä, ja olen ollut sen touhuissa mukana. Seuraavan kerran tapaamme keskiviikkona 5.12. klo 17.30 alkaen pikkujoulujen merkeissä Pirkanmaan syöpäyhdistyksen tiloissa. Tervetuloa mukaan!

  PS. Kävin äsken Radiuksessa antamassa labrat huomista varten, alkoi heti jännittää huominen kontrolli...

  VastaaPoista
 6. Täällä englanissa salvia puristeita myydään paljon luontaistuotekaupoissa ja apteekeissa hikoilun hallintaan. Suomessakin Vogel myy salviapuristetta
  http://umami.fi/vapaa-aika/hyvinvointi-vapaa-aika/news/vaihdevuosiin-salviaa/

  http://www.vogel.fi/tuotteet/Salvisan.php

  ja tässä vielä Euroopan lääkeviraston raporttisivu Salviasta..

  t.Katja

  VastaaPoista
 7. Hei taas! Kysyin salviapuristeistakin tänään lääkäriltä: niiden yhteisvaikutusta lääkkeiden kanssa ei ole tutkittu, ei siksi suositellut kokeilemaan. Venlaflaksiinireseptin sen sijaan sain mukaani, testaan sitä. Ei auta kuulemma kaikilla, osalla tosi hyvin.

  Onneksi oli kaikki ok, ja sain lähetteen luustontiheysmittaukseen.

  VastaaPoista