perjantai 2. marraskuuta 2012

Kolmen kuukauden kontrollissa kaikki hyvin...

... jos ei oteta huomioon sellaisia pikkujuttuja kuin ihan hirvittävän näköisiä kynsiä, aika tolkutonta hikoilua, huonosti nukuttujen öiden aiheuttamaa mahdotonta väsymystä sekä lieviä niveljäykkyyksiä. Itse tauti on nyt kuitenkin saatu nujerrettua, ainakin toistaiseksi, vain lääkkeiden aiheuttamat haitat haittaavat elämääni tällä hetkellä.

Kysymyksiä minulla oli taas valmiiksi lapulle laitettuna, ja vastauksiakin sain. Sain myös venlaflaksiinireseptin, jonka kanssa kävin asioimassa apteekissa jo tänään; testaus alkoi heti kotiin päästyäni. Iltalukemisikseni tavailen tänään tämän uusimman lääkkeeni pakkausselosteen. Enpä olisi kyllä vuosi sitten arvannut, millaisen määrän lääkkeitä tulen tänä vuonna saamaan sisääni.

Muitakin asioita käytiin läpi: seurantakäyntejä ja -kuvauksia on jatkossa vuosittain, ainakin ensimmäiset viisi vuotta. Luustontiheysmittauksiin pääsen jo kuukauden päästä, letrotsoli ja Procren kun voivat tehdä aikamoista tuhoa luustolle, ja sitä on hyvä alkaa seuraamaan heti. Korjausleikkausta sen sijaan ei kuulemma tarvitse edes ajatella ennen ensimmäistä vuosikontrollia, mikä on varmasti ihan järkevää.

Vaikka mitään sen epävarmempaa kuin syöpään sairastuneen ennuste ei varmaan ole olemassa, uskaltauduin viimein kysymään lääkärin arviota omasta ennusteestani, joka on hänen mielestään ihan yhtä hyvä kuin muillakin, ei sen huonompi, vaikka tauti onkin jo kertaalleen uusinut, koska uusiutuma oli paikallinen ja saatiin leikattua pois. Rintasyöpään sairastuneista onneksi valtaosa paranee: viiden vuoden jälkeen elossa on yli 90 % potilaista.

6 kommenttia:

 1. Mukavaa kuulla hyviä uutisia! Tästä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitti!

  Venlaflaksiinikokeiluni jäi superlyhyeksi, sillä seurauksena oli aivan karmean paha olo; oksensin eilen aamukahvit ja makailin päänsärkyisenä koko päivän. Onneksi oli virallinen lepopäivä, töihin en olisi kyennyt.

  Lääkäri varoitti venlaflaksiinin aiheuttavan osalle pahoinvointia (ja lukuisia muitakin haittoja), ja olin kuin olinkin tuossa porukassa, jolle lääke ei sovi. Pitikin innoissaan ostaa heti iso paketti, 97 kapselia taitaa palautua takaisin sinne mistä tulikin - lääkejätteinä. Ellen sitten uskalla kokeilla uudestaan jossain vaiheessa, mitä kyllä epäilen. Onneksi ei ollut kallis lääke.

  VastaaPoista
 3. Jee! Hienoa, että sait hyviä uutisia. :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä juttu - hyvistä uutisista ja -voi harmi - lääkkeen sopimattomuudesta. Voisiko sitä vieläkin alkuun pienentää sitä annosta? Kun näissä ilmeisesti ylläpitoannostkin on aika pieni. Jospa sitä sitten sietäisi! Lycka till!

  VastaaPoista
 5. Onnea hyvistä uutisista! Harmi ettei lääke sopinut, mullakin ollut vuoden laatikossa.. olihan alkuannostus todella todella pieni? Jaksamista!

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Lääkäri kirjoitti reseptin 75 mg:n tableteille (kysyin kyllä itse asiassa itse puolta pienempää 37,5 mg:n tablettia häneltä, mutta tämä on kuulemma tavallisin tämä 75 mg), joita otin yhden ja se oli liikaa. Ohjeen mukaan tabletteja ei saa puolittaa, eli kaappiin taitavat jäädä minullakin.

  VastaaPoista