lauantai 18. huhtikuuta 2015

Verratonta vertaistukiviestintää

Vain vertaiset, saman kohtalon ja samoja kokemuksia keskenään jakavat ihmiset todella ymmärtävät toisiaan. Vain vertaiset tajuavat tuskasi ja tunnelmasi, pahimmatkin pelkosi ja toivottomilta tuntuvat toiveesi. Lääkärit, läheiset ja muut eivät siihen kykene, vaikka niin väittäisivät.

Siksi vertaiset ovat sairastuneelle verrattoman tärkeitä. Heille voi kertoa kaikista kauheimmistakin kokemuksista ja ajatuksista, joilta lähimmäisiä haluaa säästää - eivät he kuitenkaan tajuaisi. Lääkäri on objektiivinen ja katsoo tilastoja, vertainen on läsnä omana itsenään ja näkee ja kuulee sinut omana itsenäsi. Vertainen lähettää sinulle voimaa ja sydämiä, kun olet aallon pohjalla ja iloitsee kanssasi, kun saat hyviä uutisia. Vertaistukiviestintä on WIN-WIN-viestintää parhaimmillaan: saat itse tsemppausta vertaisilta, kun sitä tarvitset, ja voit itse tuntea auttavasi, kun lähetät voimaviestejä ja kerrot kokemuksiasi vertaisille. <3

Vertaistukiviestinnällä on monenlaisia kanavia ja julkaisumuotoja: Vertaiset viestivät keskenään sosiaalisessa mediassa Facebookin suljetuissa ryhmissä ja keskustelupalstoilla, kirjoittavat ja kommentoivat blogeja, lehtijuttuja, kirjoja. Vertaiset tapaavat toisiaan vertaistuki-illoissa, kuntoutuskursseilla ja kahvikupin tai lounaskeiton ääressä syöpäsairaalan kahvilassa. Vertaiset soittelevat ja lähettävät sähköpostia ja yllätyspaketteja toisilleen. Vertaiset ymmärtävät, mitä toinen tarkoittaa ja tarvitsee.

Vertaisviestintä on voimauttavaa ja lohduttavaa - se tulee suoraan sydämestä.

Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti