torstai 3. maaliskuuta 2016

Sydän pumppaa taas!

Sydänkontrollissa käyty, hienosti on sydän toipunut: EF jo 52 % ultralla (59 % magneetilla), kun se oli vain 35 % huonoimmillaan! Ja P-proBNP on laskenut 516:een yli 8000:sta! Sen pitäisi olla alle 169, eli vielä on vähän laskemisvaraa. Näillä mennään, Lappiinkin keväämmällä! Vuoden päästä seuraava kontrolli Sydänsairaalassa.

Flimmeri (nopearytminen eteisvärinä) taisi vaikuttaa minun tapauksessani vajaatoimintaan eniten, mutta sytostattien vaikutustakaan ei ole poissuljettu. Pientä paksuuntumaa on edelleen vasemman kammion seinämissä. Elokuussa pahasti vuotanut läppä sen sijaan pitää onneksi jo taas ihan ok, eteisvärinä vaikutti siihenkin.

Oman kunnon on kyllä huomannut olevan ihan hyvä nyt muutenkin: olen viime aikoina käynyt hiihtämässä ja jumpassa ahkerasti, ja hyvältä on tuntunut. Hiihtäessä meinasivat tosin aluksi hartialihakset jumittua, mutta taisi johtua ihan vaan tekniikkavirheestä, ei sydämen heikkoudesta. Eilen illallakin kävin heittämässä töiden jälkeen kympin hiihtolenkin - 50 minuutissa. Aika hyvin sydänvaivaiselta! Lisäksi kävelin kotoa ladulle ja takaisin kotiin reilun kilometrin suuntaansa.
Näissä maisemissa hiihtelin eilenkin, aurinkokin oli vielä "ylhäällä". :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti