sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Siskot Tampereella

Eilen vietettiin Tampereella kaikin puolin upea, järjestyksessään neljäs Siskopäivä. Pikkupalatsissa oli mukana mukavankokoinen joukko uusia ja vanhoja Siskoja. Päivän agendalla oli ohjelmaa laidasta laitaan: vakavaa asiaa Syöpämuijan toiveista, peloista ja onnen aiheista sekä saattohoidosta, mindfullness- ja tuolijoogaharjoituksia, hyvää ruokaa ja juomaa, äärimmäisen kauniit puitteet ja toinen toistaan upeampia Siskoja Hangosta Muonioon! Enkelisiskojakaan - Siskojen sankareita - ei unohdettu. Ilta päättyi tanssilattialle - valtasivatpa rohkeimmat "Tampereen Martat" karaokeareenankin!
Päivän päätteeksi saimme kuulla mielettömän hienon uutisen: Siskot ovat nyt osa Syöpäjärjestöjä! Siskojen huippulaadukas, idearikas ja ahkera työ on nyt tunnustettu laajasti - ja aivan ansiosta! Valokuvanäyttely ja -kirja, rintaliiveistä työstetty jättimäinen rintaliivitaideteos "5000", isot rautatieaseman aulan valokuvat, lukuisat ajatuksia herättävät lehtijutut, vertaistukiryhmät, monipuolinen somevaikuttavuus Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, villasukka- ja sytomyssyprojektit.

Täysin uudenlaisen syöpätyyppiin tuijottamattoman siskoyhteisön syntyminen, uudet siskoystävät. Yhteisö- ja yksilötason tuki ja arvostus. Et ole yksin! Enkelisiskojen kunnioittava muistaminen. Valtakunnallinen vaikuttavuus ja näkyvyys mm. saattohoitokeskustelussa.

Tiina "Siskojen äiti" Aaltonen: olet sinä melkoinen syöpämuija! Meidän Siskojen voimaantuminen ja aivan uudenlainen "syöpämuijuus" on sinun luovuutesi ja ahkeruutesi ansiota. Iso siskohali sinulle! On ollut upeaa seurata missiosi toteutumista aina syksyn 2012 valokuvanäyttelystä, liiviteoksen pystyttämisestä ja ensimmäisestä Siskopäivästä alkaen. Matkaa, jolle sinäkään et halunnut, mutta jolle olet rohkeasti lähtenyt ja jolle olet myös ottanut mukaan meidät kaikki Siskot! Myös Pikkupalatsin kauniin suihkulähdesiskon. 
Siskojen uudet nettisivut löytyvät Syöpäjärjestöjen sivustolta, suora osoite on https://www.siskola.fi/

Lue myös Siskojen ja Syöpäjärjestöjen tiedotteet:
http://www.matkajollekukaaneihalunnut.fi/siskoille-uusi-koti/ 
https://www.syopajarjestot.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/syopajarjestot-ja-siskot-yhdistavat-voimansa/

6 kommenttia:

 1. vau, onpa tyhjentävä ja kaunis kirjoitus luantaisesta Siskopäivästä. Ja kiitokset on osoitettu aivan oikeaan, Tiina-syöpämuijalle.
  Ja kiitokset itsellesikin tästä sekä muista blogijutuistasi, joita vuosien mittaan olemme saaneet lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Tosi upea päivä oli meillä. :-) Oikein hyvää jatkoa sinulle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hei! Siskot ry lopettaa tähän neljänteen Siskopäivään, ensi vuoden toiminnasta ei varmaan tiedä ihan varmasti vielä kukaan.

   Poista
  2. Hei!

   Siskopäivä järjestetään jatkossakin paikallisten syöpyhdistysten kanssa yhteistyönä; vuonna 2019 se pidettiin Kuopiossa ja vuoden 2020 Siskopäivä on nyt suunnitteilla. Tiedotamme asiasta sivustollamme

   www.siskola.fi

   – tervetuloa mukaan!

   Kiitos Tokakertalainen hyvästä blogista!

   Tiina

   Poista
  3. Kiitos, Tiina, tarkennuksista ja kiitoksista! :-) Onneksi ry-muodon häviäminen ei todellakaan hävittänyt Siskoja mihinkään. Upea toiminta jatkuu! :-)

   Poista