keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Roosa nauha on täällä taas!

 ... ja jälleen terveiden julkkisten suunnittelema nauha. Kuinkahan pitkään pitää vielä odottaa, että suunnittelijaksi valittaisiin itse syöpään sairastunut, leikkaukset ja syöpähoidot läpi käynyt ja/tai niiden rytmissä edelleen elävä henkilö? Uskon, että sellaisen kampanjan vaikuttavuus olisi nykyistä parempi ja uskottavampi. 

Roosa nauha -keräys järjestettiin syöpätutkimuksen hyväksi Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2003. Nauhalla ei aluksi aina ollut omaa suunnittelijaa. Ensimmäiset Roosa nauha -suunnittelijat olivat Maija Louekari vuonna 2008 ja Hanna Sarén vuonna 2009. Seuraavan kerran Roosa nauhan suunnitteli Jukka Rintala vuonna 2012. Rintalan jälkeenkin nauhan on aina suunnitellut joku terve, ei syöpäkokemusta omaava julkkis. (Sivun alalaitaan lisäämäni linkin takaa löytyvät tarkemmat tiedot, jos sinua kiinnostaa tutustua suunnittelijoihin.)

Itse olen osallistunut kampanjaan joka vuosi jollain tavoin, vähintään nauhan ostamalla. Heikot hakaneulat ovat parin hukkuneen jälkeen saaneet nauhat jäämään alkuperäispakkauksiinsa, ja "nauhakeräilijän" saalis on nyt jo aika muhkea:


Lähde: 

Syöpäsäätiön nettisivut. Tietoa Roosa nauha -keräyksestä. https://roosanauha.syopasaatio.fi/tietoa-roosa-nauha-kerayksesta (viitattu 27.9.2023)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti