tiistai 17. syyskuuta 2013

BRA DAY = hyvä päivä?

Pinkki lokakuu alkaa parin viikon päästä, ja meille "hinkittömille" on mielenkiintoista ohjelmaa luvassa. Tässä pari valittua palaa:

Syyskuun lopussa (su 29.9.) esitetään televisiossa tänä vuonna kuvattu ja juuri ensi-iltansa saanut Voimanlähde-dokumentti rintasyöpään sairastuneista naisista. Kannattaa katsoa.

Keskiviikkona 16.10.2013 vietetään kansainvälistä rintarekonstruktiopäivää (= BRA DAY eli Breast Reconstruction Awareness (BRA) Day), nyt toista kertaa myös Suomessa.  

Ensimmäinen rintasyövän jälkeiseen korjausleikkaukseen liittyvä teema/koulutuspäivä eli BRA DAY järjestettiin Kanadassa vuonna 2011. Päivän tarkoituksena oli antaa asiallista informaatiota syövän jälkeisistä rinnankorjausleikkauksista ja siten lisätä rintasyöpäpotilaiden ja suuren yleisön tietoutta rinnankorjauksen vaihtoehdoista. Erittäin suuren suosion saavuttanut BRA DAY kannusti kanadalaisia kollegoita tekemään tapahtumasta maailmanlaajuisen (www.BRA-day.com, www.facebook.com/breastreconawareness) (http://www.bradayfinland.com.auttaa.fi/mika-on-bra-day).

Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys järjestää 16.10. ilmaisen yleisötilaisuuden rinnankorjausleikkauksista kolmessa kaupungissa: Porissa, Savonlinnassa ja Tampereella. Kaikista tapahtumista löytyy tarkempaa tietoa soitteesta: http://www.bradayfinland.com.auttaa.fi/


Tampereen tilaisuus pidetään 16.10.2013 Pääkirjasto Metson Pietilä-salissa kello 17-20. Tässä illan ohjelma, joka vilisee itselleni tuttuja nimiä:

17.00-17.05 Tervetuliaissanat, Ulla Karhunen-Enckell
17.05-17.25 Rintasyövän hoito ennen ja nyt, Anna-Liisa Kautio
17.25-17.45 Kenelle ja milloin voi rintarekonstruktion tehdä?, Anne Koskela
17.45-18.05 Rinnan korjaus omakudossiirteellä, Juha Kiiski
18.25-18.45 Rinnan korjaus proteesilla tai vapaalla rasvansiirteellä, Ulla Karhunen-Enckell
18.45-19.05 Voiko säästävästi leikattua rintaa korjata?, Ulla Karhunen-Enckell
19.05-19.25 Potilaan puheenvuoro, Piia Hakomäki
19.25-20.00 Kysymyksiä ja vastauksia, asiantuntijapaneeli

Tässä vielä yksi kanadalaiselta BRA DAY-sivustolta löytämäni kuva, joka kertoo leikkauksesta enemmän kuin tuhat sanaa. Näyttää simppeliltä, mutta vaatii aikamoista osaamista tekijöiltä. :-)
illo5
Kuva: http://www.bra-day.com/breast-reconstruction/
PS. Näistä jutuista ehkä arvaa, mitkä asiat iltaisin pyörivät päässäni tällä hetkellä... Onneksi päivisin päässä pyörii paljon muutakin. :-)


Linkkejä:

http://cancer.fi/roosanauha/kerays-2013/voimanlahde-dokumentti
http://voimanlahdedokumentti.fi/
http://www.bradayfinland.com.auttaa.fi/
http://bradayfinland.com.auttaa.fi/rintarekonstruktio

7 kommenttia:

 1. Kiitos vinkkauksesta, täytyy ehdottomasti suunnata Metsoon tuolloin.
  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä tulla, vaikka vähän kauempaakin! :-) Näitä tilaisuuksia ei näköjään järjestetä kuin kolmessa kaupungissa tänä syksynä. Ihan loistavia tyyppejä paikalla!

   Poista
  2. Jep, Anna-Liisa on mun "omalääkärini" Radiuksessa, aivan ihana. En ollut vain huomannut mainosta tästä tilaisuudesta missään, huippua, että sen täältä näin. :)
   Päivi

   Poista
  3. Minä kävin myös hänen luonaan 1-vuotiskontrollikäynnillä, ja viime perjantaina tapasin Juhan rekonstruktiokonsultaation merkeissä. Oikein mainioita tyyppejä kumpainenkin! :-)

   Poista
  4. Tilaisuus on siis LOKAKUUN 16. päivä, ei marraskuussa, kuten olin laittanut ensin virheellisesti Tampereen tilaisuuden päivämääräksi.

   Poista
 2. Mielenkiintoista ja huimaa kahteletavaa ja luettavaa nuo korjausleikkaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Kannattaa tulla Tampereella kuuntelemaan lisää. :-)

   Poista