tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kontrolliaika siirtyi

Radiuksesta soitettiin tänään: lääkäritilanteen vuoksi kaksivuotiskontrollini ei olekaan vielä ennen kesälomaani kesäkuun lopussa, vaan vasta sen jälkeen elokuun alussa. Lomalla yritän kyllä olla ajattelematta asiaa, jos vaan onnistun. Tällainen kontrollikonkarikaan ei totu näihin käynteihin varmaan koskaan.

Jännitys ja pelko ovat mukana aina, vaikka niitä yrittäisi karistaa matkasta. Onneksi ne eivät ole kovin isossa roolissa juuri tällä hetkellä, sillä voin rankoista lääkkeistäni huolimatta - tai niiden ansiosta! - ihan hyvin.

Olin tänään pyörällä töissä (yhteensä melkein 20 km) ja kävin kotimatkalla tunnin jumpassa. Kunto on siis ihan hyvä. Muutenkin on ihan pirteä olo, vaikka viikonlopun juhlinta ja juhlien järkkääminen veivätkin aikataulun aika kireäksi, jumppaankaan en ehtinyt pariin viikkoon.

Lopuksi vielä ihanan kesäinen näkymä työmatkani (pidemmän reitin) varrelta toukokuun puolelta:

4 kommenttia:

  1. Pyöräily on hyvää liikuntaa, halpaa, luotoa säästävää ja kivaa. Itse kuljen kesät ja talvet pyörällä. Minulla myös 20 kilometriä työmatkat yhteensä. Olen kulkenut myös sytostaatti hoitoihin pyörällä 21 kilsaa yhteensä. Olen ollut niin hyvässä kunnossa ja haluan pitää hiukan peruskuntoa yllä. Kyllä viikossa tulee liikuttua pyörällä noin 100 kilsaa ja kävelen vielä noin 20-30 kilsaa. Vielä on 1 sytostaatti juuri ja sädehoidot päälle. Mukavia pyöräily ilmoja sinulle. T: pyöräilevä rintasyöpä potilas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow! Sinä olet kyllä todella reipas potilas! En itse pyöräillyt koskaan hoitoihin (saman pituinen matka kuin töihinkin, ovat ihan lähekkäin Radius ja työpaikkani), hoitojen aikana kyllä.

      Hyvä kunto auttaa moneen juttuu. Oikein mukavaa kesää sinulle ja hyviä pyöräilykelejä!

      Poista
  2. No, nyt on koko blogisi luettu! Olipas paljon hyvää tietoa ja monenlaisia tunnelmia. Saat varmaan hyvät tulokset kaksivuotiskontrollissa, luota siihen.

    Minulla on tiistaina tärkeä päivä, jolloin kuulen, miten ärhäköitä soluja minun leikatusta syövästäni on löytynyt ja minkälainen hoitopolku minua odottaa. Sädetys tulee ilman muuta ja olen jo saanut ajankin kuun loppupuolelle onkologille. Minulla on matkaa Kotkaan noin 40 kilometriä. Suunnittelin yleisiä kulkuneuvoja sekä miehen ja pojan kyytejä, koska itsellä ei ole ajokorttia, mutta sosiaalihoitaja sanoi heti, että sinähän menet taksilla ilman muuta. No, kait se on ihan ok, onhan tässä tullut verojakin maksettua. Mutta ajattele, pohjoisessa saattaa jollakin olla matkaa 200 km ja ylikin Ouluun, jossa hoitoja annetaan. Nämä naiset joutuvat vuokraamaan asunnon sädehoitojen ajaksi! Entä jos olisi kiertävä auto, chemo car, joka menisi potilaiden luo tai ainakin lähemmäs heitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Uskon ja toivon itse samaa. Kiva kuulla, että jaksoit lukea koko matkakertomukseni, olen ottanut missiokseni tällä toisella kierroksella välittää asiatietoa ja omia kokemuksia helposti löydettävässä muodossa muille tämän taudin kanssa eläville.

      Kela-taksit ovat juuri noita reissuja varten suunniteltu palvelu. Minä en tarvinnut kuin pari kertaa, mutta silloin se olikin ainoa ja paras vaihtoehto. Chemo car tulisi varmasti aika kalliiksi sekin, hyvä idea kuitenkin, ehkä johonkin helpompiin hoitoihin. Sytostattilääkkeiden antaminen on aina niin monesta asiasta kiinni, eikä lääkkeitä tilata potilaalle, jos kaikki ei ole kohdallaan. Oma tarkasti laskettu annosmääränsä kullakin koon mukaan. Kalliita lääkkeitä ei tuhlata yhtään.

      Voimia taipaleellesi!

      Poista