torstai 21. helmikuuta 2019

Tiinan kirja

Olen täällä blogissani kovasti parjannut sitä, kun joka paikassa aina toitotetaan puolison merkitystä syöpään sairastuneen tukijana. Jollain onnellisella onkin sellainen puoliso, mutta ei kaikilla... Nyt on yksi tällainen tukea antava puoliso julkaissut kirjan vaimonsa jo päättyneestä syöpämatkasta. En ole itse vielä lukenut kirjaa, mutta Tiinan blogia seurasin pitkään.

Kirjan kirjoittaminen vaimon blogin pohjalta on sekin yhdessä sovittu juttu:
Nousen ylös tuolista ja lausahdan Columbo-tyyliin: "Ai niin, vielä yksi asia." Hankaan käsiäni yhteen ja puhun vähän liian nopeasti: "Olisko ok jos mä tekisin joskus sun blogista kirjan? Semmoisen, että ottaisin mukaan sieltä tekstejä ja sitten kirjoittaisin omia?" Vilkaisen Tiinaa, hän hymyilee ja vaihtaa parempaan asentoon sohvalla. "Siis ihan vaan ajattelin että voisi tehdä hyvää mulle sitten kirjoittaa asioista. Ja jos tulee jotain järkevää, niin sen voisi yrittää julkaista. Mutta en tietenkään kirjoita mitään liian intiimiä, niin kuin seksikuvauksia." Puraisen kieleeni. 
Tiinaa naurattaa. "Totta kai sopii, tosi kiva jos semmoisen jaksat tehdä."

Kirja on varmasti myös monella tavalla antoisaa luettavaa, surullista ja iloista, elämänmakuista:
"Kolmen alaikäisen lapsen perusterveellä äidillä todetaan kuukauden sisällä kaksi eri syöpää. Miksi lapset luulevat syöpää koiranpennuksi? Perutaanko Kreikan matka? Voiko sytostaattikrapulassa imuroida? Täytyykö miehen lopettaa harrastukset? Saako seksiä ajatella? Milloin pääsee takaisin töihin? Mikä suunnistusrata kannattaa valita terminaalivaiheessa? Olisiko polttohautaus kiva? Paljonko vielä on aikaa?"

Lähteet:

Mikko With 2019. Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta. Myllylahti.
http://www.myllylahti.fi/kirjat/terveys/vaimoni-vasen-rinta-ja-muuta-sairasta-1-detail
http://vasenrintanijamuutasairasta.blogspot.com/2019/01/lukunayte-ja-julkistamistilaisuus.html
http://vasenrintanijamuutasairasta.blogspot.com/2018/10/kirja.html

Lukunäyte:

Tutustu lukunäytteeseen tästä. (Linkki Issuu-palveluun.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti