sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Roosa kontrollikuukausi alkamassa

Aamulehdessä kerrottiin tänään, ettei hallituksen kärkihankkeissa mainita lainkaan sanaa syöpä. Vesa Vanhalakan kirjoittaman "Näin hallitus syö suomalaista syöpätutkimusta" -kolumnin mukaan "huippututkimus ei ole mikään pelto, jonka voi jättää kesannolle ja ottaa taas joskus käyttöön." Näin on. Tästä syystä meidän tavallisten tallaajien on tarpeen osallistua tutkimuksen rahoittamiseen osaltamme, me syöpäiset olemme henkemme velkaa syöpätutkijoille. Kolmen euron Roosa nauha on pieni sijoitus siihen, että tutkimus jatkuu ja kehittyy.
Roosa nauha -kampanja on jo monena vuonna tuottanut mukavan summan meidän naisten yleisimmän syövän tutkimukseen. Kuvassa muutaman viime vuoden nauhat uusimman Syöpä-lehden takakannella kuvaaminani. Ihan joka vuosi en ole nauhaa ostanut, tai sitten ne ovat jo hukkuneet. Tästä eteenpäin en jätä enää yhtään vuotta väliin. Olen ostanut monenlaisia Roosa nauha -tuotteitakin, tyttöjeni kotoa pois muuttamishetkeä odottaa muovipussillinen vaaleanpunaisia kodintarvikkeita.

Tuleva lokakuu on siis jälleen vaaleanpunainen. Minulla lokakuu on tällä kertaa kontrollikuukausi: 1.10. menen luustontiheysmittaukseen (estrogeenin elimistöstä totaalisesti poistavat Procren ja letrotsoli voivat aiheuttaa osteoporoosia, vaikka kalkki-deetä käytänkin), 2.10. sydänkontrolliin ja 8.10. Radiukseen kolmivuotissyöpäkontrolliin. Jännittäviä aikoja on siis edessä jälleen.

Syöpätutkimusmyönteistä lokakuuta!

PS. Tampereen Donnien tapaaminen perjantai-iltana oli mahtava! Kiitos kaikille ihanille naisille! :-) Jatkoa seuraa... Kiitos myös kaikille blogissani vierailleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti