lauantai 6. joulukuuta 2014

Rohkea sisko, tärkeää asiaa

Mitä on rohkeus? Millainen on oikeasti rohkea ihminen? Hänkö, joka kiipesi Tampereen uuden Torni-hotellin katolle ja hyppäsi sieltä base-hypyn? Vai hän, joka uskaltaa elää täysillä tilanteessa kuin tilanteessa? Nuoret suomalaiset sotilaat talvi- ym. sodissa, nuori äiti, joka taistelee aggressiivista syöpää vastaan. He ovat rohkeita. Base-hyppääjä oli vain julkisuudenkipeä.
Kuva täältä
Rohkeutta voidaan näin itsenäisyyspäivänä katsoa Tuntemattomasta sotilaasta. Rohkeampaa on kuitenin se, mitä syöpäsiskoni Marjo-Riitta on tehnyt Maarit Tastulan avustuksella:

"Voima ei synny asioiden torjumisesta vaan niiden kohtaamisesta. Vaikeiden asioiden kohtaaminen on tie aitoon ja syvään toivoon. Toivoahan ei ole se, että naivilla tavalla uskotellaan ihmiselle hänen olevan kuolematon. Toivoa on rakkaudellisen kokemuksen välittäminen lähellä kärsivälle ihmiselle. Meistä kukaan ei voi luvata läheisillemme ikuista elämää, emme voi luvata sairastavalle rakkaallemme parantumista, aina emme voi luvata edes oireiden helpottamista. Ainoa asia mitä me ihmiset voimme toisillemme luvata tai antaa, on rakkauden parantava voima hetkeen kerrallaan. Voi olla läsnä vaikeassa hetkessä, muuta ei tarvitse osata eikä tietää. Siinä on riittämiin."

"Olen rohkea. Niin hyvin kuin osaan. Siinä on riittämiin." (Marjo-Riitta Karhunen)


Lähde:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/05/ole-rohkea-tuli-mita-tuli 

Linkki Marjo-Riitan blogiin: http://syopatarinoituutodeksi.blogspot.fi/

Lue myös nämä:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/20/avec-tastula?ref=ydd-related-program
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/02/avec-tastula-aidin-taistelu-syopaa-vastaan?ref=ydd-related-program
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/17/aiti-mika-se-syopa?ref=ydd-related-program

AVEC TASTULA TV1 perjantaina 12.12.2014 klo 22.00, uusinta sunnuntaina 14.12 klo 17.10, katsottavissa Yle Areenassa http://areena.yle.fi/tv/2372307

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti