tiistai 5. elokuuta 2014

Kaikki hyvin!

Jännitys on laukeamassa pikku hiljaa: lääkärin mukaan kaikki on hyvin. :-)

Seuraavan kerran menen onkologin luo kontrolliin ensi vuonna, ja sitä ennen voin tarvittaessa ottaa yhteyttä oirepoliin, jos jotain syöpään viittaavaa ilmenee. "Puhtaista papereista" ei siis todellakaan ole kysymys, vaikka nyt juuri kaikki onkin hyvin, ja olen kaikin puolin hyvässä kunnossa. Hellesäästä huolimatta olen esimerkiksi pyöräillyt töihin nämä kaksi loman jälkeistä työpäivääni, ja kunto on kestänyt hyvin. Mielikin on yllättävän virkeä, loma teki hyvää! :-)

Toivoisin, että kaikki nuoret vertaissiskoni voisivat kokea saman minkä itse olen kokenut jo kaksi kertaa: syöpädiagnoosin ja -hoitojen jälkeisen tervehtymisen ilman sen isompia takapakkeja, ja elämän normalisoitumisen suunnilleen sellaiseksi, kuin mitä se oli ennen sairastumista. Niin ei valitettavasti ole, todella surullisia uutisia on tullut tänä kesänäkin; aivan liian monen nuoren naisen ja hänen läheistensä elämä muuttuu totaalisesti sairastumisen myötä. Rintasyöpä ei ole helppo vastus, vaan erittäin vakava sairaus.

Uskoa, toivoa ja rakkautta kaikille. <3

7 kommenttia:

 1. Hienoa! Ja nyt - unohda koko asia, jos voit. Elämä voittaa, Tokakertalainen!

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu, ja onhan sinulla puhtaat paperit kunnes toisin todistetaan. Oma 1-v kontrollini on kuukauden päästä ja jännitän myös kovasti. T. Yksi vanhempi vertaissisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peukut pystyssä, että kaikki on hyvin sinullakin. :-) Jännitys kuuluu
   asiaan.

   Poista
 3. Itse olen sairastunut 1. kerran nelikymppisenä ja toisessa rinnassa samat raskaimmat(oper., syto ja säde) hoidot viisikymppisenä. On tosi ikävää,kun sairastuu nuorena. Minulla on parikymppinen lapsi,joka on aina samanlainen rakas. Kaikenikäiset ihmiset ovat mielestäni tärkeitä. Tsemppiä kaikille. Minua tarvitaan sekä perheemme elättäjänä, nuoren tukena sekä etenkin työelämässä(se ei tosin ole tärkein asia minulle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. En tarkoittanut mitenkään unohtaa vanhempia rintasyöpäsiskoja, tekstiä kirjoittaessani olivat vain mielessäni juuri vähän aikaa sitten pois nukkuneet nuoret siskot. Nuorilla on usein aggressiivisempia tauteja ja todella hankala elämänvaihe sairastumisen kannalta. :-(

   Poista
  2. Ks. Linkki, jonka lisäsin tekstiin surullisia uutisia -kohtaan.

   Poista