keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Pinkit iltapillerit

Värillä on väliä. Minulle määrättiin jo sairaalassa pinkit Marevanit (5 mg), ja niillä mennään puoli vuotta. Vaan millä annostuksella, se selviää toivottavasti lähiaikoina. Aloitus oli varovainen, yksi tabletti päivässä, eikä se sitten vaikuttanutkaan mihinkään. Viime perjantaista alkaen olen ottanut lääkärin ohjeen mukaan kaksi tablettia (10 mg), ja nyt alkaa jo tapahtua: tämänpäiväinen INR-arvo oli jo 1,5, eli toivoa on siitä, että Innohep-paketteja ei tarvitsisi enää ostaa lisää.
 
Käyn nyt labrassa "piipahtamassa" lähes päivittäin. Tänään sain ilman ajanvarausta labraan mennessäni jonotusnumerokseni 50. Menossa oli numero 10 ja ajanvarauspotilaat siihen päälle vielä, eli piipahdus venyi reiluun tuntiin. Jatkossa otan kyllä aina netistä ajan, tunnin istuminen odotusaulassa ei iske. Huomiselle ja ylihuomiselle sekä ensi maanantaille on jo labra-ajat varattuina. Toivottavasti lukema alkaisi kakkosella viimeistään maanantaina.

Kävin tänään myös omalääkärin vastaanotolla tämän asian tiimoilta, Marevan-hoidot kun kuuluvat perusterveydenhuollon hoidettaviin asioihin. Reseptitkin tulivat sitten uusittua samalla.

Olen nyt aikani kuluksi opiskellut kaikenlaista Marevaniin liittyvää, sekä hoitajalta saamiani matskuja että netistä löytyviä, mm. nämä:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00007
http://www.hel.fi/static/terke/asiointi/AK-potilasohjaus.pdf

Enpä olisi vielä hetki sitten arvannut, että muiden mummolääkkeiden lisäksi popsisin Marevaniakin ja jonottaisin labrassa muiden INR-seurattavien kanssa... Lyhyt projekti tämä onneksi vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti